Előfizetői tartalom

Tovább szárnyal az olajár, befűtöttek a törökök

Portfolio
Tovább száguldott tegnap a WTI novemberi határidős árfolyama, és soha nem látott magasságban állapodott meg közel 3%-os pluszban. A mai kereskedés során sem lankad a vételi erő, a piac továbbra is Törökországra és az éleződő feszültségekre figyel. A fekete arany piacára jelentős mértékű spekulatív tőke áramlik, mely az árfolyamot ma további 1.5%-kal hajtotta felfele. Az új csúcs 87.9 dolláros, egyre közelebb kerülünk a 100 dolláros szinthez.

Az olajár szeptember közepe óta a 83.3-78.9 dolláros szintek között oldalazott, és pénteken sikerült felfele kitörnie. Ebben elsősorban a Törökországban éleződő feszültségek játszották a főszerepet. Miután a kurd lázadók múlt héten megöltek 15 török katonát, a már régóta meglevő ellentétek pattanásig feszültek. Az ország miniszterelnöke, Tayyip Erdogan tegnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés