Előfizetői tartalom

Bernanke: eddig nem látszik nagy baj, de vannak kérdőjelek (2.)

Portfolio
Eddig korlátozottak voltak az ingatlanpiaci korrekció, illetve az augusztus elejére kicsúcsosodott pénz- és tőkepiaci feszültség hatásai az amerikai vállalati és lakossági költekezésre, így a gazdasági növekedésre, de egyelőre túl korai lenne megmondani, hogy ezek a tényezők hogyan befolyásolják a költekezést a következő negyedévekben - mondta el egy ma éjjeli beszédében New Yorkban egy gazdasági klub vacsoráján Ben Bernanke.

eurusdcomp Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke másfél hónappal ezelőtt beszélt utoljára a gazdasági kilátásokról, amikor a piaci hangulat még sokkal rosszabb volt. Az azóta bekövetkezett javulásban fontos szerepe volt a szeptember közepén bekövetkezett vártnál nagyobb, 50 bp-os Fed kamatcsökkentésnek is (4.75%-ra). Bernanke beszédéből a piac most nem kapott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés