Előfizetői tartalom

3 éves csúcson egy körzeti feldolgozóipari index az USA-ban - nincs szükség Fed kamatvágásra?

Portfolio
A Federal Reserve Bank of New York által készített regionális feldolgozóipari hangulati index hatalmasat emelkedett októberben, ami kedvező előjelnek számít az egész ország tizedik havi feldolgozóipari teljesítményével kapcsolatban. Ez egyúttal tovább csökkenti annak esélyét, hogy október végén az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed újabb kamatcsökkentést hajtson végre; a gazdasági lendület ugyanis úgy tűnik, hogy nem sínyli meg tartósan és nagyobb mértékben az augusztusra kicsúcsosodott pénz- és tőkepiaci turbulenciát.

Az index 14.7-ről 28.8 pontra ugrott, ami 2004 júliusa óta a legmagasabb érték, míg a piac 13.1 pontra süllyedésre számított. A váratlanul kedvező irányú és mértékű mozgás az új megrendelésekre, a szállításokra és a foglalkoztatottságra vonatkozó alindex érdemi emelkedésével függ össze. A főindex pozitív értéke azt jelenti, hogy többen vannak a felmérésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés