Előfizetői tartalom

Amikor a zuhanás is kevés: magas maradt az infláció szeptemberben

Portfolio
Hiába esett ki hatalmas ársokk szeptemberben az éves inflációs adatból, mégis jóval 6 százalék felett maradt a pénzromlás üteme - derül ki a Portfolio.hu elemzői felméréséből. Az év végéig ráadásul már nem is csökken érdemben tovább az árindex. A jövő évi prognózisok ritkán látható megosztottságot tükröznek: 2008 végére 3.3 és 4.7 százalék között szóródnak az előrejelzések. Figyelemre méltó, hogy az előrejelzések több hónapja minden horizonton emelkednek.

Szeptemberben 6.3 százalékos volt az éves drágulás üteme - legalábbis a Portfolio.hu rendszeres havi felmérésének e havi fordulójának eredményei szerint. Amennyiben csütörtökön a központi Statisztikai Hivatal is ezt a számot közli, úgy jelentős, 2 százalékpontos esés valósul meg a mutatóban. Ez persze nem is csoda, hiszen a tavaly őszi kiigazítási lépések (hatósági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés