Előfizetői tartalom

Készüljünk a toborzásra! - Milyen lesz az új egészségügy?

Portfolio
Várhatóan 8-12 egészségpénztár alakul majd meg 2009-től, amelyekkel nem kell külön szerződniük a betegeknek, csak megfelelő adataikat kell leadniuk nekik. A pénztárak tulajdont is szerezhetnek a kórházakban, de a működtetésben nem vállalhatnak szerepet. Ezentúl is mindenkinek kötelező lesz egészségbiztosítást fizetni, az életmentő ellátást bárki bárhol megkaphatja, változások a beutalásoknál lehetnek - írja az Index az Egészségügyi Minisztérium által megjelentetett koncepció alapján.

A koalíciós alkuk eredményeképp várhatóan 8-12 egészségpénztár alakul, amelyekben a magánbefektetők 49 százalékos tulajdoni részt szerezhetnek az 51 százalékos állami részvétel mellett. A koncepció leszögezi, hogy az állami többségű részvétel folyamatosan fennmarad. Egy-egy területre az a pályázó, pénztár szerzi meg a működési jogot, amely az adott terület ellátásáért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés