Előfizetői tartalom

Telekáfa, kis adók - Összevissza faragják az adótörvényeket

Portfolio
Alig lehet követni, pontosan milyen adótörvényeket akar életbe léptetni a kormány jövőre. A különböző szinteken és különféle partnerekkel folytatott egyeztetések nyomán naponta változnak az elképzelések. Ráadásul olyan gyorsan módosulnak a tervek, hogy sokszor még a törvényjavaslat szövegén sem vezetik át a legújabb változatot - hívja fel a figyelmet az Index. Előfordul az is, hogy a törvényszöveg és annak indoklása egymásnak teljesen ellentmond.

Az egyik legjobb példa az építési telkek esete. A még hatályos áfatörvény értelmében csak akkor kell a telek után áfát fizetni, ha az építési telket adóalany értékesíti. Adóalanynak csak akkor minősül egy szervezet vagy magánszemély, ha üzletszerűen végezi ezt a tevékenységét bevétel szerzése céljából. Tehát ha egy egyszerű magánszemély nem rendszeresen, üzletszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés