Előfizetői tartalom

Jelentőségét veszti Magyarországon a nyugdíjkorhatár?

Portfolio
Jövő tavasz-nyárra készen állnak majd azok a hatásvizsgálatok, amelyek azt mutatják be, hogy ha a magyar nyugdíjrendszerben különböző irányokban alapvető változtatások lesznek, akkor hosszú távon mire lehet számítani. "Ezt követően a pártok (saját értékrendjüknek megfelelő) nyugdíjprogrammal tudnak versenyezni, ilyen ma nincs Magyarországon" - vázolta a 2010-es parlamenti választások kampányának egyik lehetséges fő kérdéskörét Holtzer Péter egy tegnapi nyugdíjkonferencián. A magyar valóságra tekintettel azonban a kormány által tavasszal életre hívott Nyugdíj és Idősügyi vezetője kijelentette: "csodálkoznék rajta, ha a szakmai érvek dominálnának" a választási kampányban a nyugdíjügyben.

A kerekasztal a nyugdíjrendszer előtt álló kihívásokra adható válaszok kidolgozásával intenzíven foglalkozik a következő hónapokban. Holtzer a munka dandárjának elvégzése előtt úgy látja, "csak átmeneti csönd van" a nyugdíjrendszer témakörében a parlamenti pártok között. Õ tehát nem osztja Kiss Péter kancelláriaminiszter optimizmusát, aki szerint most úgy tűnik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés