Előfizetői tartalom

A rendőrségtől a VPOP-hez kerül a pénzmosás elleni küzdelem

Portfolio
A rendőrség hatásköréből a Pénzügyminisztérium közvetlen felügyelete alatt álló Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságához (VPOP) utalja a pénzmosás, valamint a vele kapcsolatos mulasztások nyomozását az az új törvényjavaslat, amelyet a az adótörvények módosítása közé tett be a pénzügyi tárca - írja a Magyar Nemzet. A vámhatóság feladatainak bővítését a tárca azzal indokolta a lapnak, hogy oda kell telepíteni a pénzmosás elleni küzdelemmel összefüggő feladatokat, ahol azok végrehajtásához a legjobb körülmények állnak a rendelkezésre.

A lap megszólaltatott egy jelenleg is aktív, magas rangú rendőri vezetőt, aki szakmai egyeztetéseket nélkülözőnek és átgondolatlannak nevezte a döntést, egyúttal jelezte, hogy éppen az idén csaknem 60 millió forintos számítástechnikai fejlesztést hajtottak végre a rendőrségen a pénzmosásgyanús bejelentések hatékonyabb feldolgozása érdekében.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés