Előfizetői tartalom

Nem lesz jelentős lakossági gázáremelés januártól

Portfolio
Nem valószínű, hogy jelentős lakossági gázáremelés következne be januártól - jelezte újságírók kérdésére tegnap egy sajtóeseményen Horváth J. Ferenc. A Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke megjegyezte: bár a számításaik még nem véglegesek, de egy 10%-os drágítás már "nagyon jelentős"-nek számítana. Egy tegnapi lapértesülés szerint 10%-os lesz majd a gázáremelés mértéke, melyet a fenti jelzéssel cáfolt az MEH vezetője.

Időközben a szociális alapú gázártámogatási rendszer esetleges átalakításáról továbbra sincsenek egyértelmű hírek: korábbi jelzések szerint maga a szabályrendszer változatlan maradna (jövedelem alapján támogatási kategóriák), de a jogosultak köre változna. Más jelentések szerint a kompenzációs rendszer átalakításával kapcsolatos előkészítő munka még el sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés