Előfizetői tartalom

Még mindig pesszimisták a kisvállalatok

Portfolio
Szeptemberben 93.4 ponton állt az Ecostat kutatóintézet kis és középvállalati (kkv) konjunktúraindexe, gyakorlatilag az előző két hónap szintjén. A minimális mozgás azt mutatja, hogy nyártól megtorpant a 2006 őszétől beinduló korrekció, így a megszorítások előtti szinttől még mindig messze van a mutató értéke. Igaz, a kkv-körben az indexet számos hangulati tényező is befolyásolja, amit nehéz kiszűrni.

A 2007 utolsó és 2008 első negyedévére vonatkozó előrejelzésekben kedvező, hogy a nemzetgazdaság helyzetét pesszimistán megítélő cégek aránya folyamatosan csökken, a saját cégük kilátásait stabilnak illetve javulónak beállítóké változatlan.A rövid távú helyzetértékelésről szóló prognózisokkal összhangban a cégek termelésnövelési előrejelzése alig tér el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés