Előfizetői tartalom

Enyhe termelői árnyomás, továbbra is mélyponton a munkanélküliség az eurózónában

Portfolio
Havi szinten 0.1%-kal emelkedtek augusztusban a termelői árak az eurózónában a 0.3%-os júliusi bővülés után, míg éves összevetésben 1.7%-os volt az emelkedés a megelőző havi 1.8%-os után. Az adatok összhangban vannak az elemzői várakozásokkal, és a fogyasztói inflációs kockázatok várható alakulása szempontjából nem adnak érdemi új információt az eligazodáshoz.

Havi alapon az energiaárak 0.7%-kal csökkentek, míg a nem tartós cikkek váratlanul gyors ütemben, 0.5%-kal emelkedtek. Az Eurostat a fentiek mellett közzé tette a szintén augusztusi munkanélküliségi rátát is, amely 6.9%-on, azaz történelmi mélyponton maradt. Ez szintén megfelelt a várakozásoknak és rávilágít arra, hogy a pénzügyi piacokon mutatkozó problémák gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés