Előfizetői tartalom

Csak három kis adót tervez összevonni a kormány

Portfolio
Az eredetileg tervezett öt helyett csak három úgynevezett kis adót tervez összevonni az adócsomag legutóbbi, véglegesnek szánt verziója szerint a kormány - írja a Napi Gazdaság. Az egy hét alatt harmadszorra változott kormányzati elképzelés szerint a szakképzési, a rehabilitációs hozzájárulást, valamint az innovációs járulékot váltja ki az új "erőforrás-fejlesztési hozzájárulás".

A kulturális járulék és a munkaadói járulék tehát megmarad, azokat az arra kötelezetteknek továbbra is fizetniük kell. Az erőforrás-fejlesztési hozzájárulást (efeho) gyakorlatilag minden cégnek fizetnie kell a korrigált nettó árbevétel (vagyis az iparűzési adó alapja) után. A már ismert keretrendszer szerint a 19 fősnél kisebb cégek az árbevételük 0.3 százalékát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés