Előfizetői tartalom

Mi is megüthetjük a bokánkat az EBRD szerint

Portfolio
Kelet-Európa meg fogja szenvedni a globális pénz- és tőkepiaci felfordulást, Magyarország mellett másik négy, nagy folyó fizetési mérleghiányt maga előtt görgető ország kerülhet súlyos helyzetbe az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) vezető közgazdásza szerint. Erik Berglof, a kelet-európai gazdasági átalakulási folyamat pénzügyi olajozására több mint másfél évtizede létrehozott bank főközgazdásza a hétfői Financial Times által közölt, belső használatra szánt leiratában közli az EBRD munkatársaival: a bank vezetése biztosra veszi, hogy a válság a nyugati világban súlyos lesz, és bizonyosra vehető az is, hogy ez nem marad hatás nélkül a bank tevékenységi területéhez tartozó gazdaságokban sem - írja az Index.

Az EBRD vezető tisztviselőjének ma ismertetett figyelmeztetésében Magyarország mellett megemlíti Lettországot, Bulgáriát, Romániát és Szerbiát is, mint amely országok "nyomás alá kerültek" a térségi gazdaságok között. Berglof egyúttal elismeri, hogy Kelet-Európa eddig jól állta a próbát. A szakértő szerint a térségben két hatás várható: rövid távú likviditási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés