Előfizetői tartalom

Máris a pénteket várjuk

Portfolio
Az előttünk álló hét a megszokottnál "szellősebb", ha a makrogazdasági naptárt nézzük. Ennek oka, hogy hazai és régiós viszonylatban potenciálisan piacbefolyásoló jelentőségű adat/jelentés lényegében nem lát napvilágot. A hét legfontosabb adataira pénteken délutánig kell várnunk, ekkor derül ugyanis ki, hoyg hogyan alakult szeptemberben a nem mezőgazdasági új foglalkoztatottak száma, és így a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban. Egy hónapja óriási negatív meglepetés volt, hogy több mint négy év után először csökkent az ilyen kategória szerinti foglalkoztatottság a tengerentúlon, ami fontos érvként szolgált a Fed agresszív szeptember közepi kamatcsökkentésénél.

Ezen túl a fejlett piacokon néhány szintén lényeges jelentés is napvilágot lát, itt elsősorban a feldolgozóipari és szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzser-indexekre gondolunk (eurózóna és USA). A pénteki átfogó amerikai munkaerő-piaci jelentésnek szerdán érkezik egy előjelző indikátora (ADP), amelynek megbízhatósága - amint arra az egy hónappal ezelőtti példa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés