Előfizetői tartalom

Kétéves mélyponton az eurózóna feldolgozóipari aktivitása - bajban a franciák

Portfolio
Az előzetes adattal összhangban 54.3-ről 53.2 pontra süllyedt szeptemberben az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe, amely lényegében két éve a legalacsonyabb. Mivel a BMI továbbra is bőven 50 pont, azaz a bővülés és a zsugorodás határvonala felett van, ezért gazdasági visszaesési kilátásokról nem beszélhetünk, csupán a gazdasági aktivitás lassulásáról.

Kapcsolódó cikkünk2007.09.21 12:33 Már nem kérdés: megérezte a pénzpiaci válságot az eurózóna gazdasága A részadatok közül kiemelendő, hogy a francia BMI a vártnál nagyobb mértékben, 52.5-ről 50.5-re esett, melyen belül az új megrendelések alindex két és fél éve először süllyedt 50 pont alá. A francia új exportrendelések indexe 50.8-ról 48.9-re esett, ami arra utal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés