Előfizetői tartalom

Hogyan kerekítsünk, ha nem lesz 1 és 2 forintos? A hármast és a nyolcast felfelé...

Portfolio
Korábbi bejelentésének megfelelően a Magyar Nemzeti Bank 2008. március 1-jén bevonja a készpénzforgalomból az 1 és 2 forintos érméket. A döntés fő oka, hogy ezeket a kis címleteket már alig használja a lakosság fizetésre, az 1 és 2 forintosok nagy része eltűnik, "kicsapódik" a készpénzforgalomból. A bevonástól, azaz 2008. március 1-jétől a készpénzes fizetéseknél a számlák végösszegét a legközelebbi 5-tel osztható összegre kell majd le- ill. felkerekíteni. A legfontosabb információkról a www.forint.hu honlap és a 06-40-12-12-12-es telefonszám tájékoztatja a lakosságot.

A Magyar Nemzeti Bank egyik alapfeladata, hogy a lakosságot és a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címletösszetételű készpénzzel lássa el. A jegybank elemzései azt mutatják, hogy az 1 és 2 forintost ma már egyre kevésbé használják az emberek, ezek jelentős része elvész, eltűnik, vagy épp befőttes üvegekben gyűlik. Ezért a Magyar Nemzeti Bank úgy döntött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés