Előfizetői tartalom

GKI: lassú a magyar gazdaság

Portfolio
Idén a harmadik negyedévben folytatódott a nagyon lassú gazdasági növekedés - áll a GKI és az Erste Bank együttműködésében készült előrejelzésben. Az exportorientált ipar júliusban is gyorsan bővítette termelését, miként folytatódott a belföldi keresletre termelő építőipar és kereskedelem visszaesése is. A kutatók szerint a kőolaj és a mezőgazdasági termékek növekvő világpiaci ára nehezíti az infláció csökkenését.

A gazdasági növekedés üteme a II. negyedévben nagyon lelassult, mindössze 1.2%-os volt, s ebben a nyári hónapokban feltehetőleg nem történt lényeges változás. A kedvezőtlen időjárás miatt jelentősen mérséklődött a mezőgazdasági termelés. A kalászosok idei termése 9%-kal maradt el a tavalyitól, a kukorica esetében még nagyobb visszaesés valószínű. A termelők pozíciója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés