Előfizetői tartalom

Féléves mélyponton az amerikai feldolgozóipari aktivitás (2.)

Portfolio
Az augusztusi 52.9-ről 52.0 pontra csökkent szeptemberben az Egyesült Államokban az ISM intézet által számolt feldolgozóipari beszerzési menedzser index, míg a piac 52.6 pontra számított. A friss adat féléves mélypontot jelent és a vártnál nagyobb mértékű aktivitáscsökkenésre mutat rá az év kilencedik hónapjában. Recessziós veszélyeket azonban még korai lenne emlegetni, mivel az index továbbra is az ágazat bővülése és zsugorodása közötti 50 pontos határvonal felett található.

eurusdcomp Az aktivitáscsökkenés élénkíti az amerikai kamatcsökkentési várakozásokat, amelyeknek inflációs frontról sem mutatkozik komolyabb akadálya: a jelentés szerint a bekerülési árakra vonatkozó alindex 63-ról 59 pontra esett, ami a vállalatok költségoldali árnyomásának enyhülését jelzi a történelmi csúcsra emelkedő olajárak mellett is. A hírre a részvény-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés