Előfizetői tartalom

Árral szemben: megugrott a feldolgozóipari aktivitás Magyarországon

Portfolio
Miközben az eurózóna feldolgozóipari aktivitásának mutatója közel két éves mélypontra süllyedt szeptemberben, addig a magyar index 50.6-ról 54.2 pontra, azaz öt hónapos csúcsra ugrott - derül ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) havi felméréséből. A szintén ma megjelent Ecostat TOP-100 konjunktúra-index szeptemberi értéke öt hónapos mélypontot jelzett. A kilencedik havi magyar beszerzési menedzser index értéke - mely 50 pont alatt az ágazat zsugorodását, felett bővülését jelzi - magasabb, mint az előző év azonos hónapjában (53.4 pont), melyben főként az új megrendelésekre, a termelési mennyiségre és a foglalkoztatottságra vonatkozó alindexek megugrása húzódik meg.

Kapcsolódó cikkünk2007.10.01 11:26 Kétéves mélyponton az eurózóna feldolgozóipari aktivitása - bajban a franciák2007.10.01 09:58 Fél éves mélyponton a nagyvállalati bizalomA BMI-t alkotó öt alindex közül négy jelentősen emelkedett augusztusról szeptemberre, amely az ágazat fellendülésének egyértelmű jele a kedvezőtlen külpiaci tendenciák mellett is. Közép távon azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés