Előfizetői tartalom

Tényleg károsan erős a forint?

Portfolio
A Portfolio.hu rendszeresen figyeli, hogyan változik az árfolyamalapú versenyképesség a gazdaságban. Egy széleskörű adatrevízió miatt most visszamenőleg is módosultak kissé az adatok, így különösen érdemes számba venni, hogy miként alakultak az elmúlt hónapokban a különböző reálárfolyam-, illetve versenyképességi mutatók, illetve mi várható a közeljövőben.

Az idén az infláció megugrása és az árfolyam ingadozása gyakorolta a legnagyobb hatást a különféle versenyképességi mutatókra. A külkereskedelmi partnerek fizetőeszközeivel szembeni (effektív) nominális forintárfolyam tavaly ősztől kezdett erősödni, épp akkor, amikor az infláció is gyorsulni kezdett.Látható, hogy a nominális forintárfolyam 2001 óta tulajdonképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés