Előfizetői tartalom

Nem rendítették meg a fogyasztói bizalmat a pénzpiaci problémák

Portfolio
A felülvizsgált adatok szerint bár kissé csökkent (83.8-ról 83.4 pontra) az Egyesült Államok michigani körzetének fogyasztói bizalmi indexe szeptemberben, de továbbra is azon a szinten mozgott, mint augusztus végén. Ez arra utal, hogy a lakossági hangulatra nem nyomta rá a bélyegét a már hetek óta tartó pénz- és tőkepiaci turbulencia. Ez kedvező előjel a harmadik negyedéves amerikai GDP-növekedéssel kapcsolatos kilátásokra, ugyanis a fogyasztói bizalmi index jó előrejelző a lakossági fogyasztásra, amely mintegy 70%-át teszi ki a GDP-nek.

A lakossági fogyasztás stabilan erős szinten maradásával kapcsolatos üzenetet közvetített az augusztusi személyes kiadási statisztika is, amely szintén ma jelent meg.Kapcsolódó cikkünk2007.09.28 14:38 Nem ment el az amerikai fogyasztók kedve, enyhülő inflációs nyomás (4.)A michigani felmérés jelenlegi helyzetmegítélésre vonatkozó alindexe az augusztusi 98.4-ről 97.9-re változott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés