Előfizetői tartalom

Nagyot ugrott az eurózóna inflációja - romlóban az üzleti hangulat (2.)

Portfolio
Az augusztusi 1.7%-ról 2.1%-ra, azaz egy év után ismét az Európai Központi Bank (EKB) középtávú célkitűzése fölé emelkedett szeptemberben az eurózóna harmonizált éves inflációja az Eurostat első becslése alapján. Eközben két fontos eurózóna konjunktúra-mutató romló kilátásokat vetít előre a gazdasági növekedéssel kapcsolatban.

A pénzromlási ütem emelkedése azonban teljesen megfelel a várakozásoknak és elsősorban bázishatásokkal függ össze. Emiatt önmagában az adat nem befolyásolja érdemben az EKB monetáris politkájával kapcsolatos piaci várakozásokat. Az első becslés korlátozott információs bázison alapul, és részletes adatok sem állnak rendelkezésre, de az sejthető, hogy az élelmiszerárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés