Előfizetői tartalom

Ki mit mond a folyó fizetési mérleg adatokra? - Hat elemzői reakció

Portfolio
A vártnál nagyobb mértékben emelkedett a folyó fizetési mérleg hiánya a második negyedévben, emellett pedig a múlt évi deficit is jelentősen felfelé módosult a jegybank ma reggel közzétett adatai alapján. Az első negyedévi eddig ismert 1.1 milliárd eurós hiányt ma 1.2 milliárd euró közelébe módosította az MNB, míg a második negyedéves adat 1.7 milliárd euró lett (várt: 1.3 mrd EUR). A szezonálisan kiigazított deficit 1.3-ról 1.45 milliárd euróra emelkedett. Amint felhívtuk rá a figyelmet, a külföldi finanszírozási igény kétféle számítási módszere alapján ellentétes irányú változás mutatkozik arra, hogy milyen irányba is változott az ország külső egyensúlyi helyzete. Az alábbiakban az elemzői reakciókból emelünk ki néhány gondolatot, a teljes kommentárok a portfolio.hu angol oldalán olvashatók.

Kapcsolódó cikkünk2007.09.28 08:46 Emelkedett az ország folyó hiánya - vagy csökkent Barcza György, a K&H Bank vezető elemzője azt emelte ki, hogy a második negyedévben a külföldiek rendkívül nagy profit hazautalása a jövedelmi egyenlegen keresztül jelentősen rontotta a teljes folyó fizetési mérleg egyenleget. A tavalyi második negyedévi 1.7 milliárd eurós negatív jövedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés