Előfizetői tartalom

Vonzó a platina, közel a rekord

Portfolio
Rekordamagasságban állapodott meg tegnap a platina azonnali árfolyama és már a történelmi csúcsnak számító 1,395 dolláros szint is csupán 3.6%-os távolságban van. Az árfolyam elmúlt időszaki emelkedésében szerepet játszott a Fed 50 bázispontos kamatcsökkentése, a dollár gyengülése, a befektetési alapok felől érkező kereslet és a piac szűkös viszonyaira vonatkozó várakozások.

A Fed agresszív kamatcsökkentése a befektetői kockázatvállalási hajlandóság növekedésén keresztül pozitívan hat az alternatív befektetésként kezelt nemesfémek árfolyamára. A dollár gyengülésének is kedvező hatása volt, emellett a nemesfém kínálata 205 ezer unciával maradhat el ebben az évben annak keresletétől. A platinium árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés