Előfizetői tartalom

Nem javul a korrupciós helyzet Magyarországon

Portfolio
Idén a 39. helyre került Ciprussal holtversenyben Magyarország a Transparency International (TI) által közzétett éves korrupciós listán, amely 180 országot rangsorol. Ez az elmúlt évek 40-42. helyezését tekintve azt jelenti, nem igazán javul hazánkban a korrupciós helyzet. Ki kell azonban emelni, hogy még így is előbb vagyunk a listán, mint a legtöbb régiós ország: a 10 új EU-tag közül Szlovénia (27.) és Észtország (28.) ért el jobb helyezést.

A listát Új-Zéland, Dánia és Finnország vezeti, míg a végén az éppen tömegtüntetéseket átélő Mianmar és Szomália található. Az úgynevezett korrupciós index számos nemzetközi tekintélyű szakértő és független intézet véleményén alapul. A mutató1 és 10 között osztályozza a korrupció mértékét az egyes országokban, 5 alatt súlyosnak, 3 alatt pedig már válságosnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés