Előfizetői tartalom

Kissé lassabb GDP-növekedés, nagyobb inflációs nyomással (3., USA)

Portfolio
3.8%-ra módosította a Kereskedelmi Minisztérium a második negyedéves GDP-növekedést (évesített negyedéves) az Egyesült Államokban az eddig közzétett 4.0%-ról. A változtatás összhangban van a piaci várakozásokkal. Az első negyedévben 0.6%-kal bővült az amerikai GDP. Április-június között a személyes kiadások magárindexe, amely a kamatpolitika szempontjából kiemelten figyelt mutató, az eddig ismert 1.3%-ról 1.4%-ra módosult éves alapon. Az első negyedévben azonban 2.4%-os volt a core PCE mutató, így összességében enyhülő keresleti inflációs nyomásról beszélhetünk az elsőről a második negyedévre váltva.

Ki kell emelni, hogy a 3.8%-os második negyedéves amerikai GDP-bővülés több mint egy éve a leggyorsabb, de még csak igen korlátozottan tartalmazhatja annak negatív hatását, amelyet a másodlagos jelzáloghitelek piacáról kiindult pénzpiaci turbulencia okozhatott (ingatlanpiaci korrekció fokozódása, lakossági fogyasztás lanyhulása). A gazdasági növekedést a legnagyobb mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés