Előfizetői tartalom

Az utolsó pillanatban változott a kormány adócsomagja (2.)

Portfolio
A munkaadókkal éles vitákat kiváltó úgynevezett kisadók összevonásának módján az utolsó pillanatban jelentősen változtatott a kormány; a kisadók eltörlését lényegében az iparűzési adó emelése váltja fel - foglalja össze a tegnapi kormányszóvivőin elhangzott információkat az Index. Az eddig megismert módon változik ugyanakkor az adójóváírás rendszere, megemelik a fejlesztési tartalék adómentes határát és helyet kap az adócsomagban a csoportos áfaalanyiság, valamint bizonyos területeken a fordított adófizetés bevezetése. Amint már ismert volt: mégsem kell a 15 milliónál értékesebb telkek eladása után áfát fizetni. A pénzügyminiszter bejelentette, hogy novemberben 2.4%-os lesz a kiegészítő nyugdíjemelés mértéke, amely összhangban van az eddigi jelzésekkel.

Ha már egyszer nagy valószínűséggel az Európai Bíróság nem törli el az iparűzési adót, hát nyugodtan emeljük fel - talán így gondolkozhattak a kormány tagjai, amikor elfogadták a jövő évi adócsomagot, benne az újrakodifikált áfatörvényt. Egészen pontosan az történt, hogy a munkaadókkal éles vitákat kiváltó úgynevezett kisadók összevonásának módján az utolsó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés