Előfizetői tartalom

Rossz hír az amerikai üzleti szektor beruházási hajlandóságáról

Portfolio
A vártnál is nagyobb, 4.9%-os visszaesést mutatott a tartós cikkek rendelésállományi adata augusztusra - derül ki az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma adataiból. A piac 3-4% közötti csökkenésre számított az 5.9%-os előző havi emelkedés után. Ez most 6.1%-ra módosult. A közel 5%-os havi alapú rendelésállomány-esés január óta a legnagyobb volt, és főként a polgári repülőgépek iránti kereslet (amely egyébként nagy ingadozásokat mutat) 41%-os zuhanásával függ össze.

eurusdcomp Az üzleti beruházási hajlandóság szempontjából kiemelten figyelt szállítóeszközök nélküli rendelésállomány 1.8%-kal, szintén a vártnál nagyobb mértékben csökkent a júliusi 3.4%-os bővülés után (eredeti adat: 3.7%). A mai adatközlés arra utal, hogy az ingatlanpiaci korrekció miatt lanyhuló lakossági kereslet, illetve a hitelpiaci problémák, a hitelhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés