Előfizetői tartalom

Az olajkészletek jelenthetnek megállót a csökkenésben

Portfolio
További 1.7%-os csökkenést szenvedett el tegnap a WTI novemberi határidős árfolyama, melyet ma kismértékben, 0.3%-kal korrigált vissza. Így az olajár ismét 80 dollár alatt tartózkodik, miután a Mexikói Öbölben jelenleg nincs újabb érdemi hurrikánveszély, mely a kitermelést akadályoztathatná. Az árfolyam csökkenése a mai amerikai olajkészletadatok 16:30-as közzétételének hatására torpanhat meg.

Az olajár csökkenésében a mai amerikai olajkészletadatok jelenthetnek megállót, amennyiben azok a várakozásoknál nagyobb csökkenést mutatják a nyersolaj készletekben. A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint a nyersolajkészletek 2.15 millió hordóval csökkenhettek múlt héten, míg a benzinkészletek változatlan szinten álltak, a finomított termékkészletek 1 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés