Előfizetői tartalom

Zuhant a fogyasztói bizalom az USA-ban (2.)

Portfolio
A vártnál sokkal nagyobb mértékben csökkent szeptemberben a Conference Board által számított fogyasztói bizalmi index az Egyesült Államokban. A piac az augusztusi 105.0 pontról (melyet ma 105.6 pontra módosítottak felfelé) 104.5 pont körülre mérséklődésre számított, míg a tényadat 99.8 pont lett, ami közel két éve a legalacsonyabb indexérték.

Mind a jelen helyzet megítélése, mind a kilátásokkal kapcsolatos várakozások jelentősen romlottak az év kilencedik hónapjában a tengerentúlon, ami összefügg az ingatlanpiaci problémákból kerekedett pénz- és tőkepiaci turbulenciával. A jelenlegi helyzetmegítélésre vonatkozó alindex 130.1-ről 121.7-re zuhant (2005. decembere óta a legalacsonyabb), míg a várakozások alakulását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés