Előfizetői tartalom

Járai: már 2000-ben egykulcsos adó kellett volna

Portfolio
Már 2000-ben be kellett volna vezetni az egykulcsos adórendszert - mondta Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A volt jegybankelnök közölte: akkor ennek az adókedvezmények rendszere vetett gátat. Járai Zsigmond hozzátette: nem baj, hogy jelenleg erős a forint, mert ez lefelé nyomja az inflációt.

Már 2000-ben be kellett volna vezetni az egykulcsos adórendszert, ami sokkal egyszerűbb és igazságosabb, mint a jelenlegi, és nehezebben is kikerülhető - mondta Járai Zsigmond az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke szerint ez olyan rendszer lehetne, amelyben többen fizetnének adót, de egy-egy emberre kevesebb teher jutna. A közgazdász hozzátette:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés