Előfizetői tartalom

Elbukhatjuk az EU-pénzeket, ha nem cselekszünk

Portfolio
Ha nem gyorsítjuk fel a rendelkezésre álló EU strukturális és kohéziós pénzek felhasználását, azok idővel elveszhetnek - intézte felhívását tegnap az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott 10 tagországhoz Dalia Grybauskaite, az EU költségvetésért és pénzügyi programokért felelős biztosa a tavalyi év költségvetési gazdálkodását ismertető sajtótájékoztatóján.

A felszólítás arra vonatkozik, hogy a 2004-2006 között a strukturális és kohéziós alapokból rendelkezésre álló EU-támogatások lehívási arányai alacsonyak (15.5 mrd EUR-ból 57%, illetve a 8.5 mrd EUR-ból 22% mostanáig), de a pénzeket nem lehet "időtlen időkig" felhasználni az n+2-es, illetve n+3-as szabályok miatt. Az uniós biztos jelezte: a támogatások lehívásának tapasztalatait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés