Előfizetői tartalom

Tejhiány miatt 5% körüli drágulás jöhet év végéig a tejtermékeknél

Portfolio
Közel két hete szállítási problémái akadtak az egyik nagy bevásárlóközpontnak, több gyártó és forgalmazó sem tudott nekik tejet szállítani. Az eset azzal függ össze, hogy egész Európában, így Magyarországon is tejhiány van. A Tej Terméktanács szerint a helyzet csak romlani fog. A gyártók azt mondják, hogy itthon a hiány emiatt év végéig körülbelül 5-6 százalékkal drágulnak a tejtermékek - írja az Index.

A forgalmazók szerint a nagy kereslet miatt idén még tovább drágulnak itthon a tejtermékek. Egy liter tejet szombaton - terméktől függően - 199 és 499 forint között lehetett venni. Egy liter magyar tej átlagosan 299 forintba került. A Tej Terméktanács szerint decemberig 5-6 százalékkal drágulhatnak ezek is. A kormányszóvivő azt mondta: amíg a forgalmazók és a gyártók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés