Előfizetői tartalom

Akár 19 egészségügyi pénztár is létrejön? - Ma ismét tárgyalnak

Portfolio
Ma ismét tárgyalóasztalhoz ül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szocialista egészségpolitikusokkal és szakértőkkel az egészségbiztosítás átalakításáról - értesült a Világgazdaság. A lap úgy tudja, hogy Gyurcsány dűlőre akarja vinni a hónapok óta tartó ügyet, kompromisszumot szeretne kötni az SZDSZ-szel. A koalíciós egyeztetéshez szükséges az MSZP frakciójának és az SZDSZ ügyvivői testületének állásfoglalása is, e testületek azonban legkorábban csak hétfőn ülnek össze.

A lap úgy tudja, hogy Gyurcsány támogatná a megyékre épülő pénztári rendszert. Ennek értelmében az ország különböző részein lévő megyékből, de akár egy-egy megye területén is alakulhatnak pénztárak, induláskor legalább 500-500 ezer taggal. A VG megjegyzi: szocialista szakértők abszurdnak tartják az egy pénztár, egy megye leosztást, mivel így 19 pénztár is alakulhatna....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés