Előfizetői tartalom

Veres: növekszik a 2008-as büdzsé mögötti tartalékok összege (3.)

Portfolio
Míg idén lakossági reáljövedelem-csökkenésre volt szükség, 2008-ban ez már nem indokolt, sőt 0-0.5% közötti átlagos reálbér-emelkedés következhet be; "ez a legfontosabb üzenete a jövő évi költségvetésnek" - hangsúlyozta a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Veres János. A pénzügyminiszter azt követően tájékoztatta a sajtót, hogy ma első olvasatban tárgyalta a kormány a 2008-as költségvetési törvénytervezetet. A tárcavezető bejelentette, hogy jövőre az idei 220 milliárd forintnál (a becsült GDP 0.9%-ánál) magasabb összes tartalékkal készül a büdzsé négy tartalékalapban, de a konkrét összeget csak egy hét múlva tudja ismertetni. Most a költségvetés bevételi és kiadási főösszegiről sem tudott nyilatkozni. Tegnap a tárcavezető már bejelentett néhány, a jövő évre vonatkozó gazdasági előrejelzést:

Kapcsolódó cikkünk2007.09.18 10:38 PM: változatlan éves hiány-, és GDP-prognózis, csökkenő jövő évi deficitterv (4.) "A következő évi költségvetést is konzervatívan terveztük" - indokolta az ideihez képest emelkedő összes tartalék beépítését Veres és hozzátette: a négy tartalékalap összességében biztosítani tudja azt, hogy Magyarország ismét egy jelentős előrelépést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés