Előfizetői tartalom

Megint született új olajár csúcs - Mit hoznak az olajkészletek?

Portfolio
Tegnap további 1.2%-kal emelkedett a WTI októberi határidős árfolyama és új, 82.38 dolláros csúcsot állított fel. A pozitív befektetői hangulatban szerepe volt annak, hogy a Fed 50 bázisponttal csökkentette irányadó rátáját, így a befektetők arra kezdtek spekulálni, hogy ez teret enged az amerikai gazdaság növekedésének, ami az olaj iránti kereslet emelkedésében jelenhet majd meg.

Az olajár elmúlt időszaki emelkedésében szerepe volt annak, hogy a befektetők a piac szűkösségére számítanak annak ellenére is, hogy az OPEC november 1-től napi 500,000 hordóval emeli majd kitermelését. Az árfolyamba beépült emelett az Mexikói Öbölbeni hurrikánszezon miatti kockázati prémium, bár a hurrikánok közül az eddigi szezonban egyik sem tudott érdemi olajkitermelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés