Előfizetői tartalom

Emelkedtek a benzinkészletek, nagymértékben estek a nyersolajkészletek (2.)

Portfolio
Percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai Energia Információs Ügynökség az elmúlt hétre vonatkozó olajkészletadatokat. Eszerint a nyersolajkészletek 3.8 millió hordóval csökkentek, a benzinkészletek 400 ezer hordóval, a finomított termék készletek 1.5 millió hordóval kerültek feljebb. A finomítói kapacitáskihasználtság a korábbi 90.5%-os szintről 89.6%-osra mérséklődött. Az olaj (WTI októberi határidő)árfolyama az adatok hatására 82.5 dolláros csúcsra emelkedett.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint a nyersolajkészletek 2.03 millió hordóval eshettek, míg a finomított termék készletek 1.2 millió hordóval növekedhettek. A Platts által megkérdezett elemzők szerint a benzinkészletek 1.5 millió hordóval kerülhettek lejjebb. A nyersolajkészletek negyedik heti csökkenésüket szenvedték el, így mostanra már csupán 4.6%-kal vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés