Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók a reggeli béradatokra - hétfőn jöhet a kamatvágás

Portfolio
Alapvetően nem változtat a nemzetgazdasági bérezési folyamatokról eddig alkotott képen a ma közzétett júliusi statisztika - értett egyet több elemző is a portfolio.hu-hoz érkezett reakciók alapján. Ezek, illetve a tegnapi Fed kamatdöntés nyomán tovább erősödő forint, a javuló külpiaci környezet növelik a Magyar Nemzeti Bank mozgásterét a jövő hétfői kamatdöntésre. Lényegében mind az öt elemző 25 bp-os kamatcsökkentésre számít hétfőn a monetáris tanácstól. A hétfői döntésről piaci konszenzusunkat a mai nap során tesszük közzé. Az elemzői reakciók teljes terjedelmükben a portfolio.hu angol oldalán olvashatók.

A KSH adatok alapján a reggeli béradatokról írt elemzésünk az alábbi linkre kattintva olvasható:Kapcsolódó cikkünk2007.09.19 09:35 Egyre kevésbé élünk rosszabbul - tízezrek távoztak a közszférábólMind a piac, mind a saját várakozásunknál magasabb lett a júliusi bruttó éves bérnövekedési ütem (10%-on stagnálás) - jegyezte meg Ambrus Gábor, a 4Cast londoni elemzője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés