Előfizetői tartalom

"Túl késői, túl kevés" - 90 dollár fölé megy az olajár a Goldman szerint

Portfolio
A pénteki visszakorrekciót követően tegnap új, 80.7 dolláros történelmi csúcsra emelkedett a WTI októberi határidős árfolyama és nap végére új zárócsúcs is született. Az emelkedésben szerepet játszott az, hogy a befektetők az olaj piacán továbbra is robosztus keresletre számítanak a kínálati oldali kiesések kockázata mellett, illetve a Fed kamatcsökkentésére spekulálnak.

A pozitív árfolyam elmozdulásban minden bizonnyal szerepe volt annak is, hogy a Goldman Sachs 85 dollárra emelte olaj célárát a korábbi 72 dollárról, míg a 2008-ast 95 dollárra. Az elemzők szerint rövid távon nagy az esélye annak, hogy az olajár eléri a 90 dolláros szintet.Mindezt azzl magyarázzák az elemzők, hogy a kínálati oldali növekedés nem fogja tudni beérni a keresletben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés