Előfizetői tartalom

PM: változatlan éves hiány-, és GDP-prognózis, csökkenő jövő évi deficitterv (4.)

Portfolio
Miközben az idei háromnegyedévi államháztartási hiánytervet enyhén mérsékelte ma a Pénzügyminisztérium, addig az éves hiányterv változatlan maradt - jelentette be Veres János pénzügyminiszter. A fentiek értelmében nem változik az idei (maximum) 6.4%-os GDP-arányos uniós módszertan szerinti államháztartási hiánycél. Jó hír ugyanakkor, hogy a korábbiaknál most keddvezőbbnek gondolt jövő évi kamatkiadási előrejelzés miatt 4.3%-ról 4.1%-ra csökken a 2008-as deficitcél. Ez azt jelenti, hogy az elsődleges egyenlegcél (0.0% a GDP arányában) nem változik.

Idei folyamatok Az első háromnegyedévi (pénzforgalmi szemléletű, helyi önkormányzatok nélküli) deficitelőrejelzés az egy hónappal ezelőtti 1204.2 milliárdról 1182.4 milliárd forintra mérséklődött, miközben az éves deficitterv továbbra is 1529 milliárd forinton (a GDP 6.0%-án) maradt. Ezt a konzervatív tervezéssel indokolta a portfolio.hu kérdésére Veres. Egy hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés