Előfizetői tartalom

Kedden este eldőlhet az irány

Portfolio
Volt már annál sűrűbb hetünk is, mint ami a makroadatok szempontjából most ígérkezik, de mégsem becsülhetjük le a következő napok fontosságát. A befektetői hangulatra alapvető hatást gyakorolhat, hogy kedden este hogyan dönt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed Nyíltpiaci Bizottsága, azaz az 5.25%-on álló irányadó kamatlábat 25, vagy esetleg 50 bázisponttal csökkenti. Emellett természetesen lesznek hazai és más fejlett piaci lényeges adatok/jelentések is.

Magyarországon holnap a Pénzügyminisztérium sajtótájékoztatón ismerteti az első nyolchavi államháztartási folyamatokat, illetve közzéteszi a frissített 2007-es és 2008-as makroprognózisokat. A második negyedéves GDP-növekedés tükrében az éves átlagos 2.2%-os, korábban pesszimistának tűnő idei PM-prognózis változatlan maradhat, miközben a 7.0%-os inflációs előrejelzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés