Előfizetői tartalom

Visszaesés a brutális drágulást követően

Portfolio
Harmadik napja csökken a búza határidős árfolyama Chicago-ban, miután szerdán soha nem látott 9.11 dolláros történelmi csúcsra emelkedett. A befektetők a soha nem látott magasságokban és az elmúlt időszak jelentős árfolyam robbanását látva elbizonytalanodtak és ezért megkezdődött a korrekció, melynek hatására 9%-kal eltávolodtunk a rekordmagasságtól.

A búza árfolyama több mint megduplázódott az elmúlt egy évben, melyben a szélsőséges időjárási viszonyok tehetők felelőssé. Az elemzők ugyanis olyan jelentős kitermelők, illetve exportálók kitermelésére vonatkozó becsléseket kényszerültek lefele módosítani, mint Ausztrália vagy Ukrajna, Kanada, Argentína. Emellett a globális kereslet a búza iránt továbbra is robosztus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés