Előfizetői tartalom

Vége a támogatott lakáshitel-korszaknak? - Újabb lefaragási lehetőségek kerültek napvilágra

Portfolio
Miután augusztus közepén már kiszivárgott az államreform-bizottság néhány, az állami kiadások jelentős lefaragását célzó ötlete, most néhány közülük más forrásból ismét napvilágra került és néhány kisebb horderejű is felmerült. Az Index értesülései alapján úgy tűnik, hogy a testületet komolyan foglalkoztatja a lakáshitelek állami kamattámogatásának jelentős lefaragása, azonban az egy hónappal ezelőttivel ellentétben most a közalkalmazotti létszám lefaragásának ötlete nem került napvilágra, ahogy a kis önkormányzatok hivatalainak megszüntetése sem. A honvédségnél és a munkahelyi sport terén viszont érdemi változások körvonalazódnak.

A Draskovics Tibor által vezetett államreform-bizottság állami kiadások lefaragása felé mutató javaslatcsomagja azt követően született, hogy a testület nyár közepére készült el az állami feladatok számba vételével. Az Index beszámolója szerint a testület több tucatnyi javaslatot tett a kormánynak arról, milyen állami feladatokat kellene leadni, amivel súlyos milliárdokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés