Előfizetői tartalom

Olajozott emelkedés- Már úton az újabb hurrikán

Portfolio
Soha nem látott magasságban 80 dollár felett zárt tegnap az októberi határidős WTI árfolyama, miután nap közben új 80.15 dolláros történelmi csúcsot állított fel. Az árfolyam jelentős mértékű emelkedésében az olaj piacának szűkösségére vonatkozó spekulációk játszák a főszerepet. A texasi partoknál kialakult Humberto névre keresztelt hurrikán mostanra elcsendesedett, de már formálódik is a következő vihar, mely akár veszélyes is lehet a Mexikói Öböl térségére.

A mai kereskedés során az olajár 0.4%-kal 80 dollár alá csökkent, melyben szerepe lehet annak, hogy az éjszaka partot ért Humberto relatíve kis hatással volt a térség olajlétesítményeire. Ahogy a hurrikán Texas-ból Louisiana felé haladt, veszített erejéből és mostanra trópusi viharrá enyhült. Mindössze három finomító került szembe energiaellátási problémákkal ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés