Előfizetői tartalom

Javuló külső egyensúlyi helyzetet mutat az Egyesült Államok gazdasága (2.)

Portfolio
Az első negyedévi 197.1-ről 190.8 milliárd dollárra csökkent a második negyedévben az Egyesült Államok folyó fizetési mérleg hiánya. Ez a GDP szintjén 5.8%-ról 5.5%-ra mérséklődést jelent négy negyedéves gördülő alapon. Utóbbi arányszám közel 2 éve a legalacsonyabb és az amerikai gazdaság javuló külső egyensúlyi folyamataira vall.

Amint megírtuk: Ben Bernanke e heti beszédében arra utal, hogy némi javulás már mutatkozik a globális egyensúlytalanság problémakörében.Kapcsolódó cikkünk2007.09.11 17:25Bernanke: tarthatatlan az USA mostani folyó mérleg deficitje, már látszanak kedvező jelek (3.)Egy évvel ezelőtt április-június között még 205.6 milliárd dolláros hiány keletkezett a folyó fizetési mérlegben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés