Előfizetői tartalom

Greenspan meggyónt és megdícsérte Bernanke-t (2.)

Portfolio
Bár tudatában voltam a laza hitelezési szabályoknak, de csak a jegybankelnöki mandátumom vége felé ismertem fel, hogy ennek milyen komoly káros gazdasági következményei lehetnek - mondta el egy tegnapi televíziós interjúban Alan Greenspan, az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény 2006 elején leköszönt elnöke. A nagy tiszteletben álló szakember egyúttal kijelentette: utóda, Ben Bernanke kiválóan kezeli a kialakult helyzetet és ő sem csinálna érdemben mást. Ez fontos hitelességépítő gesztus lehet Bernanke-nak a jövő keddi Fed kamatdöntés előtt.

Greenspan a könyve jövő heti megjelenése elé időzített 60 perces interjúban hozzátette: "ez nem olyan dolog volt, amire különösebben oda kellett volna figyelni, mert tisztában voltunk vele, hogy számos ilyen (laza hitelezési) gyakorlat folyik, és nagyon nehéz a bankrendszer szabályozóinak, hogy ezt a helyzetet kezelje". Arra a kérdésre, hogy most agresszíven és gyorsan cselekedne-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés