Előfizetői tartalom

GKM: nem lesz drasztikus az áramár-emelkedés

Portfolio
"A villamos energia ára a piac liberalizációjától, a magyar jogszabályi változásoktól függetlenül is változhat, változik Magyarországon, de a hazai változás konkrét mértékéről még korai beszélni" - áll a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleményében, amely összhangban van a tárca szakállamtitkárának szerdai kijelentésével. A minisztérium a kereslet-kínálati okokkal magyarázza a várható áremelkedést, és hangsúlyozza, hogy nem kell "drasztikusan változó, nagyságrendekkel növekedő, "méregdrága" árról beszélni".

Az éves villamos energia jegyzés árakat leginkább meghatározó éves zsinór termék átlagos ára Európában 2007. évben 48-55 euró/MWh között alakult. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint jövő évi jegyzésre 56-62 euró/MWh körül mozog az ár - hívja fel a figyelmet a tárca. Hasonló tendenciák jellemzik a havi árak alakulását is, ahol a 2007 szeptemberi 32-40...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés