Előfizetői tartalom

Óriási vihart kavart a nyugdíjrendszert átalakítani tervező szlovák kormány

Portfolio
Átmenetileg, 3-4 évig csökkentenék a magánnyugdíjpénztáraknak átutalt járulékszintet az állami nyugdíjalap javára a szlovák kormány tervei szerint, mely óriási vihart kavart a napokban - írja a Világgazdaság. A kormány szerint a lépésre azért van szükség mert a következő néhány évben az állami nyugdíjalap már nem számíthat a rendszer második pillérébe átlépett dolgozók járulékaira, ugyanakkor a kiadásai csak a távolabbi jövőben csökkennek.

Ez a kormány hivatalos verziója szerint a nyugdíjalap deficitjén keresztül az államháztartási hiányra, és így az euróbevezetés szempontjából fontos maastrichti kritériumok teljesítésére is veszélyt jelent. Ezzel az elemzők nem értenek egyet, szerintük az állami nyugdíjrendszer a változtatás nélkül is működőképes, a kormány a többletbevételeket inkább népszerűségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés