Előfizetői tartalom

Minimálisan emelkedett a heti friss segélykérelmek száma az USA-ban (2.)

Portfolio
A vártnál kisebb mértékben emelkedett a múlt héten az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban, ami enyhítheti a munkaerőpiaci körülmények hirtelen, jelentős mértékű romlásával kapcsolatos aggodalmakat. A tartósan munkanélküliek állományának alakulása azonban bizonyára nem nyugtatja meg teljesen az elemzőket, főleg akkor, ha az augusztusi meglepően gyenge új munkahelybővülési adatre gondolunk.

Múlt héten 4 ezerrel 319 ezerre emelkedett az új segélykérelmek száma, miközben a piac a korábbi hétre közzétett 318 ezerről 330 ezer fő körülre emelkedésre számított. A heti nagyobb ingadozásokat kisimító négyhetes mozgóátlag ezer fővel 324 ezerre mérséklődött. A több mint egy hete segélyből élők száma 6 ezer fővel 2.58 millió főre csökkent, míg ezen kategória...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés