Előfizetői tartalom

Változik az áfa-törvény - A lényeges módosulások egy helyen

Portfolio
Az újrakodifikált áfa-törvény tervezete teljesen új alapokra helyezi az áfa gondolkodást, mivel mind logikájában, mind felépítésében, mindpedig fogalmazásában eltér a jelenleg hatályban lévő áfa-törvénytől - hívja fel ügyfelei figyelmét hírlevelében a Deloitte. Az újrakodifikált áfa irányelvhez hasonló szerkezetet alkalmaz, illetve az irányelvben lévő megfogalmazásokat is átvesz, ugyanakkor az áfa-rendszer közel 20 éves hazai működése során bevezetett, általánosan ismert és bevált szakkifejezések egy részének használata mellett, illetve részben helyette, új szakkifejezéseket is bevezet. Újításként jelenik meg, hogy a törvénytervezet tartalmazza a külföldi adóalanyok által történő adó-visszatérítéssel kapcsolatos alapvető szabályozást, amelyet jelenleg kormányrendelet szabályoz. Az újrakodifikált áfa törvény tervezett hatályba lépése 2008. január 1. Átsorolás az adómértékek között, vagy kulcsváltoztatás nem történik.

Az alábbiakban a hírlevél tartalmát változatlan formában ismerhetik meg olvasóink. Adólevonás - visszaigénylés. Az adólevonási jog korlátozása átfogalmazással ugyan, de tartalmát tekintve nem változott, így az ismert esetekben, mint például üzemanyag, személygépkocsi, élelmiszer, telefon áfája a tervezet szerint továbbra sem levonható. Ugyanakkor a levonási jog gyakorlásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés